MOTTO
“Nimeni nu a intrat la Institutul de Arhitectură “Ion Mincu” doar pentru că nu a fost admis în altă parte”. – Arhitect Cezar Lăzărescu
Absolvent al Institutului de Arhitectură ”Ion Mincu” şi al Şcolii populare de artă din Bucureşti, secţia DESIGN, arhitectul Dan-Nicolae Manea este unul dintre cei mai cunoscuţi şi preţuiţi arhitecţi de pe Valea Prahovei.
De numele său se leagă o serie de iniţiative de educare şi salvgardare privind monumentele de arhitectură printre care amintim: campania “Daţi un ban pentru Caraiman”, pentru restaurarea Monumentului Eroilor de pe Caraiman, programul intitulat ”restituiri” privind restaurarea unor piese de mobilier urban din perioada Carol I (băncile din piatră din Sinaia, Buşteni şi Azuga, fântana de lângă Mănăstirea Sinaia, crucea din piatră de pe Molomot), restaurarea capelei Ion Florescu şi amenajarea parcului Alina Ştirbei.
EXPERTIZA
Peste 30 de ani de practică neîntreruptă ca arhitect planşetar, specializat în arhitectură montană în general şi cu precădere în programe rezidenţiale.
VALORI
Loialitatea faţă de client, faţă de colaboratori şi faţă de comunitate.
Prin tot ceea ce realizează, Dan-Nicolae Manea îşi propune să promoveze cele mai înalte standarde etice şi profesionale printr-un comportament care să exprime în acelaşi timp modestie şi reputaţie.
TITLURI ONORIFICE ŞI PREMII
Premiul II la concursul internaţional de Arhitectură contemporană în situri rurale mici, 1998
Premiul I la bienala de arhitectură Prahova 2013 la secţiunea locuinţe şi nominalizare la secţiunea amenajări interioare
Premiul I la competiţia arhitecţilor BRAMAC 2009 (clădiri noi şi restaurări).
MEMBERSHIP
Membru fondator al Ordinului Arhitecţilor din România
Uniunea Arhitecţilor din România
Membru al Registrului Urbaniştilor din România şi al Uniunii Arhitecţilor din România
Membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România
Preşedinte 2015-2016 club Rotary Valea Prahovei
Preşedinte al Fundaţiei Reviva şi al Asociaţiei Casa Arhitecţilor
REALIZĂRI
Iniţiator al campaniei de informare şi monitorizare SALVAŢI SINAIA, a scris peste 100 articole săptămânale în presa zonală. Cu un stil relaxat, din care exultă pasiunea pentru conservarea valorilor naţionale, Dan-Nicolae Manea şi-a invitat constant cititorii, de-a lungul timpului, la incursiuni spaţio-temporale care le-a schimbat acestora pentru totdeauna percepţia asupra locului şi rolului jucat de oraşul Sinaia în spaţiul european.
LUCRĂRI DE REFERINŢĂ
hotelul ANDA Sinaia
cabana SCHIORI Sinaia
pensiunea Foişorul cu Flori Sinaia
casa Iris Sinaia
reconversie complex Bucegi şi reconversie complex Bastion din Sinaia
CENTRU MULTIFUNCŢIONAL de CONFERINŢE Internaţional din Sinaia
sediul agenţiei BCR Predeal
peste 50 de VILE şi CASE DE VACANŢĂ în Sinaia, Buşteni şi Predeal
Aproape firesc, ţinând cont de vasta sa experienţă ca arhitect preocupat de comunitatea din care face parte şi de pasiunea sa pentru Sinaia şi frumuseţile naturale din împrejurimi, arhitectul Dan-Nicolae Manea îşi trece în palmares un titlu nou: acela de autor al cărţii “Sinaia – Oraşul Elitelor”.
CREZ
“De când mă ştiu, nu mi-am dorit niciodată să fiu altceva decât ARHITECT, deşi am uneori senzaţia că aş putea practica în condiţii foarte bune orice meserie”.