MOTTO

“Nimeni nu a intrat la Institutul de Arhitectură “Ion Mincu” doar pentru că nu a fost admis în altă parte”. – Arhitect Cezar Lăzărescu

 

Absolvent al Institutului de Arhitectură ”Ion Mincu” şi al Şcolii populare de artă din Bucureşti, secţia DESIGN, arhitectul Dan-Nicolae Manea este unul dintre cei mai cunoscuţi şi preţuiţi arhitecţi de pe Valea Prahovei.

De numele său se leagă o serie de iniţiative de educare şi salvgardare privind monumentele de arhitectură printre care amintim: campania “Daţi un ban pentru Caraiman”, pentru restaurarea Monumentului Eroilor de pe Caraiman, programul intitulat ”restituiri” privind restaurarea unor piese de mobilier urban din perioada Carol I (băncile din piatră din Sinaia, Buşteni şi Azuga, fântana de lângă Mănăstirea Sinaia, crucea din piatră de pe Molomot), restaurarea capelei Ion Florescu şi amenajarea parcului Alina Ştirbei.

 

EXPERTIZA

Peste 30 de ani de practică neîntreruptă ca arhitect planşetar, specializat în arhitectură montană în general şi cu precădere în programe rezidenţiale.

 

VALORI

Loialitatea faţă de client, faţă de colaboratori şi faţă de comunitate.

Prin tot ceea ce realizează, Dan-Nicolae Manea îşi propune să promoveze cele mai înalte standarde etice şi profesionale printr-un comportament care să exprime în acelaşi timp modestie şi reputaţie.

 

TITLURI ONORIFICE ŞI PREMII

Premiul II la concursul internaţional de Arhitectură contemporană în situri rurale mici, 1998

Premiul I la bienala de arhitectură Prahova 2013 la secţiunea locuinţe şi nominalizare la secţiunea amenajări interioare

Premiul I la competiţia arhitecţilor BRAMAC 2009 (clădiri noi şi restaurări).

 

MEMBERSHIP

Membru fondator al Ordinului Arhitecţilor din România

Uniunea Arhitecţilor din România

Membru al Registrului Urbaniştilor din România şi al Uniunii Arhitecţilor din România

Membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România

Preşedinte 2015-2016 club Rotary Valea Prahovei

Preşedinte al Fundaţiei Reviva şi al Asociaţiei Casa Arhitecţilor

 

REALIZĂRI

Iniţiator al campaniei de informare şi monitorizare SALVAŢI SINAIA, a scris peste 100 articole săptămânale în presa zonală. Cu un stil relaxat, din care exultă pasiunea pentru conservarea valorilor naţionale, Dan-Nicolae Manea şi-a invitat constant cititorii, de-a lungul timpului, la incursiuni spaţio-temporale care le-a schimbat acestora pentru totdeauna percepţia asupra locului şi rolului jucat de oraşul Sinaia în spaţiul european.

 

LUCRĂRI DE REFERINŢĂ

hotelul ANDA Sinaia

cabana SCHIORI Sinaia

pensiunea Foişorul cu Flori Sinaia

casa Iris Sinaia

reconversie complex Bucegi şi reconversie complex Bastion din Sinaia

CENTRU MULTIFUNCŢIONAL de CONFERINŢE Internaţional din Sinaia

sediul agenţiei BCR Predeal

peste 50 de VILE şi CASE DE VACANŢĂ în Sinaia, Buşteni şi Predeal

 

Aproape firesc, ţinând cont de vasta sa experienţă ca arhitect preocupat de comunitatea din care face parte şi de pasiunea sa pentru Sinaia şi frumuseţile naturale din împrejurimi, arhitectul Dan-Nicolae Manea îşi trece în palmares un titlu nou: acela de autor al cărţii “Sinaia – Oraşul Elitelor”.

 

CREZ

“De când mă ştiu, nu mi-am dorit niciodată să fiu altceva decât ARHITECT, deşi am uneori senzaţia că aş putea practica în condiţii foarte bune orice meserie”.