Testimoniale

Sinaia este plină de frumuseţe şi aşteptam de mult timp apariţia unui astfel de volum, care să-i confirme unicitatea. Care să-i dezvăluie istoria, personajele, misterele. Care să facă acest oraş mai uşor de „citit”.

Îi mulţumesc domnului arhitect Dan Manea pentru curajul de a porni această iniţiativă. Şi pentru dăruirea şi perseverenţa cu care a dus-o până la capăt. Rezultatul este spectaculos. Sinaia avea nevoie de un asemenea Autor. Sinaia va avea întotdeauna nevoie de oameni care să o iubească. Şi care să aibă curajul să lase în urma lor un pic de „mai bine”.
Vlad Oprea, Primarul oraşului Sinaia


Sinaia a fost unul dintre acele paradisuri cu care orice ţară se laudă. […] Este un omagiu adus unei localităţi care a fost şi locul unor extraordinare evenimente istorice. Este o carte care te îmbie să te duci la Sinaia nu numai ca să te destinzi sau să te bucuri de priveliştile pe care ţi le oferă, ci şi ca să porneşti în pelerinaj într-un loc istoric de o deosebită importanţă.

Constantin Bălăceanu-Stolnici, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România şi al Academiei de Ştiinţe Medicale din România

 


_adrian majuruAutorul cărţii Sinaia, Oraşul Elitelor a reuşit să surprindă toate detaliile care au făcut din această aşezare un oraş diferit de celelalte oraşe ale României. Acest diferit este cartografiat cu atenţie şi sensibilitate, oferindu-i cititorului opţiunea de a călători prin povestea ilustrată a Sinaiei, fără ca distanţele să diminueze senzaţia de apropiere afectivă. Volumul are parfumul unei monografii ilustrate şi povestite a Sinaiei, situându-se la graniţa dintre un studiu monografic, o carte de călătorie şi un album.

Adrian Majuru, istoric, antropograf şi jurnalist, director al Muzeului Municipiului Bucureşti


_cornel nistorescuSinaia poate avea un viitor în măsura în care peste condiţia sa istorică se altoieşte un proiect în stil modern. Cum şi în ce fel, şi mai ales fără să lezeze istoria, Dumnezeu ştie! Va veni de la un om sau de la toată comunitatea, din cer sau de la un călător cu idei neliniştite sau poate de la toţi la un loc. Nimeni nu ştie.

Oraşul încă îşi mai caută a treia intrare în istorie, la care cartea arhitectului Dan Manea ne incită să medităm.

Cornel Nistorescu, jurnalist


_petru craciunDemnitatea, cultul pentru frumos, respectul pentru oameni şi natură, onoarea şi obişnuinţa lucrului bine făcut sunt valorile care au format România modernă şi după care aspirăm mai mult decât oricând în prezent. Evocarea pe care autorul o face în beneficiul noilor generaţii, prin intermediul unei lucrări cu certe virtuţi educaţionale, ne învaţă totodată că avem dreptul şi datoria unei viziuni a devenirii oraşului pe măsura trecutului său de excepţie.

O carte care merită citită!

Petru Crăciun, director general, Cegedim Customer Information


_dan radu rusanuEste de mirare faptul că niciunul din oamenii de cultură care şi-au lăsat amprenta în această aşezare de la poalele Bucegilor nu au găsit timp să scrie o istorie sau o monografie a acestui oraş.

Cu atât mai mare este meritul unui arhitect local, sinăian, mare iubitor al muntelui, care încearcă să reconstituie istoria oraşului prin prisma profesiei sale şi nu numai. Implicat activ în viaţa oraşului, suferind pentru distrugerile pe care nepăsarea, indolenţa ori lipsa banilor le provoacă clădirilor, fântânilor, străzilor şi întregii moşteniri lăsate de predecesori, arhitectul Dan Manea încearcă să refacă, să recondiţioneze, clădiri şi monumente. De această dată, prin această carte, domnia sa încearcă să “refacă” istoria ultimilor 150 de ani ai oraşului.

Dan Radu Ruşanu