Vizitează 150 de istorie. Apoi citeşte despre ei.

Cartea „Sinaia, Oraşul Elitelor” şi versiunea ei în limba engleză „Sinaia, Land of the Elites” îşi aşteaptă cititorii,  începând din această săptămână, şi la Muzeul Oraşului Sinaia – Palatul Ştirbey.

Pe Bulevardul Carol, la nr. 28, în reşedinţa de vară a Alinei Ştirbey şi a generalului Emanuel Florescu, veţi găsi cea mai veche clădire civilă existentă astăzi în Sinaia, construcţie ce stă sub semnătura arhitectului olandez Josef Jacob Schieffleers.

Astăzi, Castelul Ştirbey găzduieşte Muzeul Oraşului Sinaia, locul în care se oglindeşte istoria unui întreg oraş. 13 săli tematice, dintre care una permite proiecţii multimedia, trec în revistă istoria localităţii care a fost numită pe rând oraşul cu cele mai multe monumente de arhitectură pe cap de locuitor, Perla Carpaţilor, reşedinţa regală, capitala de vară a României, urbe aflată pe lista scurtă a oraşelor în care staţiona trenul Orient Express, gazdă a numeroase premiere naţionale şi europene. Puteţi alege chiar să locuiţi în vechea proprietate a fiicei domnitorului Barbu Bibescu-Stirbey, închiriind una dintre cele şase camere amenajate în stil Art-Deco, special pregătite pentru amatorii de emoţie estetică.

Lasă un răspuns