În curând „Sinaia la pas în 60 de secunde” – acad. C. Bălăceanu-Stolnici-part. 4

În curând: „Sinaia la pas în 60 de secunde”! Filmul regizat de Cornel Mihalache este realizat în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune, cu sprijinul companiei QFort, şi este inspirat de cartea „Sinaia, Oraşul Elitelor”.

“Mănăstirea are partea aceea modernă, făcută de Carol I, dar are partea aceea veche, interesantă, făcută de spătarul Mihai Cantacuzino, care este o bijuterie la exterior, dar este extrem de interesantă şi la interior. Şi acolo se văd mahalagismele politice deoarece Cantacuzinii întorc spatele fratelui lor, care era domnitor.

Sinaia mai avea ceva curios. În tot oraşul erau împrăştiate acele edicule mici făcute pentru transformatoarele electrice şi care se datorează talentului lui Duiliu Marcu…”

Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre Sinaia şi oamenii ei, vă invit să vizionaţi serialul „Sinaia la pas în 60 de secunde” începând cu data de 3 iulie, pe canalul TVR1, de luni până vineri, de la ora 19:59, pe TVR2, de luni până duminică, de la ora 19:48 şi pe TVR HD în intervalul orar 08:00 – 24:00. Săptămâna aceasta puteţi viziona pe TVR2, începând cu ora 08:50, o serie de opt episoade în care personalităţi ale vieţii economice, sociale şi culturale vorbesc despre experienţa lor personală în legătură cu oraşul Sinaia.

 

 

Lasă un răspuns