Serialul despre Micul Versailles s-a lansat la Paris

„Sinaia la pas în 60 de minute”, filmul serial realizat în parteneriat cu Televiziunea Română, cu sprijinul consistent al QFort, companie ale cărei produse cuceresc Europa, în regia domnului Cornel Mihalache, subtitrat în limba franceză în traducerea doamnei Mariana Cojan Negulescu, a fost lansat la Paris, pe 16 martie, în cadrul celui mai mare târg de carte francez, Livre Paris, ediţia 2018. 

QFort, un brand „deschis către valori proiectate să reziste”, a decis să sprijine financiar acest demers cultural de redescoperire a unor valori naţionale care merită să fie păstrate în conştiinţa publică şi să fie făcute cunoscute întregii lumi, ca parte a moştenirii noastre culturale. Filmul a fost inspirat de cartea „Sinaia, Oraşul Elitelor”, scrisă de arhitectul Dan Manea. Odată cu acesta, a fost lansată versiunea în limba franceză a albumului cu acelaşi nume care va însoţi DVD-ul.

Mirela Matyas, director general Princeps Publishing-centru, Mariana Cojan Negulescu, traducătorul în limba franceză a filmului-dreapta.

Cu această ocazie, editura Princeps Publishing a anunţat apariţia la finalul lunii aprilie a.c. a cărţii însoţite de DVD „Sinaia la pas în 60 de minute”, în limbile română, engleză, franceză şi italiană. Cartea însoţită de DVD va fi disponibilă în Sinaia precum şi în principalele reţele de librării on şi offline. Produsul multimedia poate fi precomandat deja pe website-ul www.sinaiaorasulelitelor.ro, în oricare dintre cele patru versiuni. Fiecare exemplar cumpărat în perioada ce precede momentul lansării pe piaţă beneficiază de un preţ promoţional de 35 de lei.

Albumul conţine fotografii ale celor mai importante 10 obiective turistice şi arhitecturale din Sinaia care pot fi vizitate de public, iar DVD-ul reuneşte toate cele 60 de episoade ale serialului regizat de Cornel Mihalache, adunate într-un singur film care durează o oră. Filmul are ca personaj principal oraşul Sinaia, supranumit pe vremuri Micul Versailles, fostă reşedinţă regală şi capitală de vară a României. El spune poveştile celor mai frumoase case proiectate de către arhitecţi celebri, ale clădirilor monument de arhitectură, vorbind despre personalităţile remarcabile care şi-au împletit destinul de-a lungul timpului cu cel al Sinăii, despre locuri şi întâmplări care merită să fie descoperite de către turiştii români sau străini, legate de Sinaia, o urbe aflată mereu înaintea vremurilor sale, oraş – staţiune de lux a Europei.

Proiectul s-a bucurat de sprijinul constant și considerabil al Primăriei orașului Sinaia, împreună cu care editura Princeps Publishing are în curs de desfășurare un parteneriat pe termen lung pentru promovarea valorilor culturale și turistice ale orașului.

Descarcă în format .pdf